Photo by <a href="https://unsplash.com/@fakurian?utm_content=creditCopyText&utm_medium=referral&utm_source=unsplash">Milad Fakurian</a> on <a href="https://unsplash.com/photos/blue-and-green-peacock-feather-58Z17lnVS4U?utm_content=creditCopyText&utm_medium=referral&utm_source=unsplash">Unsplash</a>

Tekoäly on nyt ihan tavisten juttu ja se muovaa koko yhteiskuntaa

torstai 14. maaliskuuta 2024

Ville Venäläinen

Tekoäly on nyt ihan tavisten juttu ja se muovaa koko yhteiskuntaa

Muistatko ajan, kun tekoäly kuulosti scifi-hömpältä ja robotteja nähtiin vain elokuvissa? No, unohda ne ajatukset! Tekoäly ei ole enää tulevaisuuden haave, vaan se on jo täällä mullistamassa arkeamme ja koko yhteiskuntaamme ennennäkemättömällä tavalla.

Mutta mistä tämä kaikki alkoi?


Vuonna 2017 kahdeksan tutkijan tiimi julkaisi tieteellisen artikkelin, joka esitteli transformer-neuroverkon – yksinkertaisen, mutta mullistavan uudenlaisen neuroverkon, jota he kehittävät parempien kielenkäännösten tuottamiseksi. He eivät kuitenkaan arvanneet, että tämä teknologia kykenisi tekemään paljon enemmän. Transformerit, jotka pystyvät käsittelemään ja tuottamaan tekstiä, osoittautuivat kyvykkäiksi suorittamaan tehtäviä, jotka aikaisemmin oletettiin mahdollisiksi vain ihmisälylle; yhtäkkiä tiimillä oli käsissään teknologia, joka kykenee lähes ihmisenkaltaiseen ajatteluun. Nyt, tekoäly ei ainoastaan käännä kieliä vaan luo uutta, auttaa päätöksenteossa ja melkeinpä missä vaan arjen ja työn askareessa.


Tekoäly – megatrendi, joka muuttaa maailmaa


Tekoälyssä ei ole kyse vain uudesta työkalusta, vaan kyseessä on megatrendi, joka mullistaa työelämän, koulutuksen, terveydenhuollon ja todennäköisesti koko meidän yhteiskuntarakenteen tulevina vuosina. Se tuo mukanaan uusia mahdollisuuksia ja muuttaa tapaamme ajatella tuottavuutta, luovuutta, ongelmanratkaisua ja oppimista. Ne yritykset ja yksilöt, jotka käyttävät tekoälyä, ovat jo nyt moninkerroin tuottavampia, idearikkaampia ja sitä kautta myös menestyvämpiä. Tekoälytaidoista on tullut pienessä ajassa varkain uusi kansalaistaito, joka kaikkien tulisi omaksua.Mindhive auttaa sinua hyödyntämään tekoälyä


Mindhivellä olemme sitoutuneet auttamaan sinua ja organisaatiotasi pääsemään kiinni tähän kehitykseen. Tarjoamme räätälöityjä koulutuksia, jotka eivät ainoastaan tutustuta uuden sukupolven tekoälyyn, vaan myös opettavat, miten hyödyntää sen tarjoamia mahdollisuuksia tehokkaasti. Koulutuksiimme osallistuneet ovat arvostaneet erityisesti vuorovaikutteista otetta, asiantuntevia kouluttajiamme sekä koulutuksen käytännönläheisyyttä. Osallistujien mielestä koulutuksessa käsitellyt promptien rakentamisen tekniikat ovat olleet erittäin hyödyllisiä päivittäisessä työssään.On aika tarttua tulevaisuuden työkaluun!


Tekoäly on mahdollisuus, jonka huomiotta jättäminen voi olla merkittävä uhka. Se on työkalu, joka voi auttaa meitä ratkaisemaan maailman suurimpia haasteita ja luomaan paremman tulevaisuuden kaikille. Oletko valmis hyödyntämään tätä mahdollisuutta?

Jos olet kiinnostunut oppimaan lisää tekoäystä ja siitä, miten voit hyödyntää sitä yrityksessäsi, ota yhteyttä. Yhdessä voimme luoda tulevaisuuden, jossa teknologia tukee ihmisiä, ja yritykset menestyvät.